Manu en Sofie De Cort gaan met hun hoeve-stokerij terug naar de oorsprong van het stoken. Sinds 2014 vloeien er spirits uit hun Holstein distilleerketels, gemaakt van grondstoffen op de malse Pajotse velden rond hun oude fruithoeve. Ook lambiek maken ze nu, van gerst dat ze zelf vermouten. Zo maken ze de cirkel van veld tot fles helemaal rond.
Ontdek meer over Lambiekland en de verschillende brouwerijen en events
Praktisch
Reserveer hier je bezoek.
Deze brouwerij maakt deel uit van het Paspoort Lambiekland.
Bereikbaarheid en toegankelijkheid
Fietsparking aanwezig op de binnenkoer.
Verhaal
De familie De Cort startte in 2014 hun hoeve-stokerij. Terug naar de oorsprong van het distilleren, op een oude fruithoeve in Pepingen waar de grondstoffen groeien op de velden en in de boomgaarden errond. De gewassen die ze samen met lokale landbouwers verbouwen, gaan in hun gins, jenevers, vodka en whisky. Korte keten ten top: eerlijke prijzen en volledige controle over de grondstoffen. Geen industrie, maar mensen met passie voor distillaten en alles wat groeit en bloeit rondom hen.
Hun distilleerketels komen ook van pas voor het brouwen van hun eigen lambiek sinds 2022. En sinds 2025 vermouten ze bovendien hun eigen gerst. Zo maken ze de cirkel van veld tot fles helemaal rond. Als distilleerderij die ook brouwt, ontstaan er nieuwe combinaties: lambiek gerijpt op eigen whiskyvaten of verrassende blends met fruitdistillaten.
Beleving
De familie De Cort heet je welkom op hun unieke hoeve-stokerij en -brouwerij in het stille Pepingen.
Bezoek en rondleiding
Elke eerste zondag van de maand gaan de deuren open. De Tour&Tasting duurt twee uur, met proevertjes erbij. Als afsluiter nip je aan de nieuwe Single Malt Whisky.
🧍🏻🧍🏻Groepen vanaf 15 personen, steeds op afspraak. Rondleiding mogelijk in het Nederlands, Frans en Engels. Andere talen op afspraak.
💶 Tour&Tasting vanaf 19 euro per persoon incl. 7 proevers.
🦽 Site toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Aangepast sanitair voorzien.
Bar
Kom langs voor een lekkere cocktail, een geweldige geuze of kriek of voor de befaamde stoofpotjes in de gezellige bar of op het ruim terras.
🕙Elke eerste zondag van de maand.